FOLLOW US ON   Segafredo Facebook Fan Page
Zoek op de website
  • nl
Share this page on
Facebook
Twitter
RECEPTEN

Recepten voor heerlijke koffie

Koffie voor beginners en gevorderden. Zo zou je de nieuwe winterse dranken het beste kunnen omschrijven. Kenners worden onmiddellijk gegrepen door de onmiskenbare melange van goede koffie, nieuwelingen beleven een makkelijk instapmoment omdat de koffiesmaak weliswaar aanwezig is, maar geenszins overheerst. Kortom: recepten voor mensen die al jaren van koffie houden én voor degenen die het eens voorzichtig willen proeven.

Espresso
De basis voor deze speciale koffiedranken is altijd een espresso of lungo. Voor het beste resultaat en een perfecte smaakbeleving is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit is en op de juiste wijze bereid. Let erop dat de machine schoon is en goed staat afgesteld!

Melkschuim
Het beste kunt u volle melk gebruiken, omdat deze de optimale verhouding bezit tussen eiwit en vet. Dit geeft als eindresultaat een mooi glanzende, iets zoetige en romige, zijdeachtige microfoam. Dat is melkschuim zonder zichtbare belletjes.

Melkschuim maken gaat als volgt:
1. Gebruik altijd koude melk.
2. Schuim de melk in een schoon, roestvrijstalen stoomkannetje op tot een temperatuur van 37,5 graden.

3. Door het kannetje naar beneden te bewegen, ontstaat er steeds meer schuim. U trekt de schuim als het
ware naar boven. Dit heet stretching.
4. Verhit de melk door tot 67,5 graden. Zorg dat tijdens dit proces de melk blijft circuleren in het stoomkannetje.
5. Als de melk de juiste temperatuur heeft bereikt, stopt u het schuimen en walst u het melkschuim tot een glanzend resultaat.

De presentatie
Voor een mooie presentatie van deze koffiecreaties heeft u nodig: een schotel, een lang glas en een lange lepel